Jak provést downgrade z Windows Vista na Windows XP?

Dostali jste se do jedné z těchto situací?
– plánujete nákup Windows XP Pro z důvodu chybějících ovladačů v již pořízeném novém OS?
– trpíte nedostatkem operační paměti potřebné k provozu Visty?
– ovlivňuje vás firemní politika?
– nakoupili jste nové PC s předinstalací C-OEM/D-OEM Vista Business (nebo Vista Ultimate), ale potřebujete Windows XP Pro?
– zjistili jste, že je váš stávající software nekompatibliní s Windows Vista Business, popř. Ultimate?

Není to tak vážný problém. Ve všech těchto případech totiž můžete automaticky zažádat Microsoft o downgrade z Windows Vista Business nebo Ultimate na legalní verzi XP Professional.

Jak docílit změny?

Pro instalaci Windows XP Pro lze použít jakákoli originální média, které firma/domácnost legálně vlastní (OEM licence, krabice). Pokud žádná originální média nevlastní, musí kontaktovat dodavatele licence, který má Microsoft Action Pack a pomocí těchto médií na stolní PC nebo notebook legálně nainstaluje Windows XP Pro (Pozn.: dodavatel Windows XP jen nainstaluje, média Vám ale nezůstávají).

Poté musíte učinit další důležitý krok. Protože nevlastníte COA štítek pro OS Windows XP Pro, nelze aktivovat licenci automaticky přes internet. Aktivaci proto musíte provést na Microsoft Help Line, přičemž legálnost prokážete COA štítkem & CD klíčem, který jste dostali s licencí Windows Vista Business nebo Vista Ultimate. Dále požádáte o možnost využít práva na downgrade z Vista Business, Ultimate a uvedete Vista Product key. Help Linka Vám po telefonu vygeneruje nový aktivační klíč k Vaši instalaci Windows XP Pro.

Shrnutí celého procesu:

– Nelze downgradovat Windows Vista Home Basic a Home Premium.
– Zákazník nemá nárok na média s OS Windows XP Pro určená pro downgrade.
– Uživatel musí k instalaci předchozí verze softwaru použít legálně licencovanou verzi operačního systému. Předchozí verze instalačního média může pocházet z C-OEM/D-OEM nebo krabicové licence.
– Aktivace se provádí vždy telefonicky na MS Help lince, kde zákazník dostane nový produktový klíč pro OS Windows XP Pro.
– Důkazem legálnosti licence Windows XP Pro je COA štítek + především faktura na nákup Windows Vista Bussines (Ultimate).

Pomohl Vám článek a chcete nás odměnit? Pošlete nám platbu přes paypal nebo na BTC peněženku 1bBr5iNS337NVzWjkvvH31bjmDvH4kfGb