Obnovení protokolu sítě Internet (TCP/IP) v systému Windows XP, Vista, 7

Obnovení protokolu sítě Internet (TCP/IP) v systému Windows XP
Produkty, které se vztahují k tomuto článku.
ID článku    :    299357
Poslední aktualizace    :    23. května 2006
Revize    :    5.2
Verzi tohoto článku pro systém Windows 2000 naleznete pod číslem 317518 (http://support.microsoft.com/kb/317518/) (Tento článek může obsahovat odkazy na anglický obsah (dosud nepřeložený).)
Na této stránce
Úvod
Další informace
Použití příkazu
Ukázky příkazů
Ukázka souboru protokolu pro příkaz NETSH INT IP RESET
Odkazy
Úvod
V systému Microsoft Windows XP je zásobník protokolu TCP/IP považován za základní součást operačního systému a nelze jej odebrat. Z tohoto důvodu není v seznamu součástí síťového rozhraní při výběru položky Protokol sítě Internet (TCP/IP) k dispozici tlačítko Odinstalovat. V extrémních případech se jako nejlepší řešení jeví nová instalace zásobníku protokolu sítě Internet. Nástroj NetShell umožňuje obnovit zásobník protokolu TCP/IP do stavu, v němž se nacházel při instalaci operačního systému. Tento článek popisuje, jak použít nástroj NetShell k tomuto účelu.

Zpět nahoru
Další informace
Nástroj NetShell (netsh) je rozhraní pro vytváření a správu skriptů příkazového řásku určené pro konfiguraci a sledování sítí systému Windows XP. Tento nástroj poskytuje uživateli interaktivní rozhraní síťového prostředí.

V systému Windows XP je příkaz reset dostupný v kontextu protokolu IP nástroje NetShell. Příkaz reset přepíše související klíče registru, které používá zásobník protokolu sítě Internet (TCP/IP) k dosažení stejného výsledku jako při odstranění a nové instalaci protokolu.

SYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters
SYSTEMCurrentControlSetServicesDHCPParameters

Zpět nahoru
Použití příkazu
netsh int ip reset [název_souboru_protokolu]
Chcete-li úspěšně spustit příkaz, je třeba zadat název souboru pro protokol, kde budou zaznamenány akce provedené nástrojem netsh. Do příkazové řádku zadejte například některou z ukázek uvedených v seznamu v části Ukázky příkazů. Zásobník protokolu TCP/IP bude v systému resetován a provedené akce budou zaznamenány v souboru protokolu s názvem Resetlog.txt. První ukázka vytvoří soubor protokolu v aktuálním adresáři, druhá ukázka pak cestu k umístění protokolu. Pokud existuje zadaný soubor protokolu, bude v obou případech nový protokol připojen na konec existujícího souboru.

Zpět nahoru
Ukázky příkazů
netsh int ip reset resetlog.txt
netsh int ip reset c: esetlog.txt

netsh winsock reset catalog (resets winsock entries)
netsh int ip reset reset.log hit (resets TCP/IP stack)

Pomohl Vám článek a chcete nás odměnit? Pošlete nám platbu přes paypal nebo na BTC peněženku 1bBr5iNS337NVzWjkvvH31bjmDvH4kfGb