Legalizace Windows pomocí OEM licence

Od 2. 5. 2007 je v České republice možné k legalizaci operačního systému nabízet OEM balení Windows XP* nebo Windows Vista.

Legalizace pomocí OEM licence systému Windows je určená pro všechny počítače bez operačního systému Windows nebo s nelegálním operačním systémem Windows.

Další informace:

– K legalizaci se můžou nabízet všechny OEM edice Windows XP (Home, MCE 2005 nebo Professional) a dále taky Windows Vista (Home Basic, Home Premium, Business nebo Ultimate) ve všech jazykových verzích.
– Při prodeji OEM licence operačního systému Windows pro účely legalizace stále platí podmínky System Builder smlouvy. V případě, že si koncový zákazník nainstaluje OEM licenci (1 pack balení) sám, nemá nárok na technickou podporu od prodejce ani od společnosti Microsoft.
– OEM licence systému Windows je nepřenosná, vázána na hardware (základní desku), se kterým byla poprvé aktivována a na PC, na němž je nalepen štítek „Certifikát pravosti“. Vyjímku tvoří pouze reklamace zákl. desky, kdy je možná opětovná aktivace stejné OEM licence.
– Aktuální informace ohledně legalizace pro koncové uživatele jsou na stránce www.microsoft.com/cze/windows/legalizace.

Důležité upozornění:

Před nákupem OEM licence Windows Vista 64 bit** doporučujeme ověřit, zda veškerý hardware má dostupné 64 bit ovladače nutné pro bezproblémový provoz tohoto operačního systému. V opačném případě doporučujeme zakoupit 32 bit verzi.

Pro bezproblémovou reinstalaci Vašeho PC v budoucnu doporučujeme provést tyto následujici kroky:
– vyfotit, naskenovat nebo opsat licenční klíč z COA štítku (série 25 znaků) před vylepením na PC skříň. Microsoft NEPOSKYTUJE náhradni COA štítek při případné ztrátě, zničení či ukradení. COA štítek je cenina.
– bezpečně uložit instalační CD/DVD s hologramem. Tímto krokem se vyhnete složitému vyplňování Microsoft procedury při případné žádosti o nové instalační médium při ztrátě, zničení či ukradení.

Co obsahuje OEM 1pack a 3pack balení operačního systému?
– 1pack = 1x instalační CD/DVD médium, COA štítek, manuál a SB smlouvu
– 3pack = 3x instalační CD/DVD médium, 3x COA štítek, 3x manuál a SB smlouvu + 1x OPK kit (pro hromadnou preinstalaci OS

*31. 3. 2007 skončila možnost nákupu Windows XP s legalizační samolepkou od autorizovaných distributorů. Dle současných pravidel není již tato samolepka požadována. Koncovým zákazníkům můžete toto řešení nabízet až do vyprodání Vašich skladů.

**Pro 64 bit verzi je nutné, aby měly všechny ovladače hardwaru WHQL certifikaci od společnosti Microsoft.

Pomohl Vám článek a chcete nás odměnit? Pošlete nám platbu přes paypal nebo na BTC peněženku 1bBr5iNS337NVzWjkvvH31bjmDvH4kfGb