Oprava aktualizací po instalaci Windows 7

Po čisté instalaci Windows 7 ovladačů občas nejdou vyhledat aktualizace. Toto bývá způsobeno poškozením instalační služby nebo konfliktem s nainstalovaným ovladačem Intel® – SATA AHCI Controller Matrix Storage Manager.

Aktualizace 9.1. 2017, aneb zatím nejlepší oprava

Oprava služby Windows update

Službu Windows update opravíte pomocí automatizovaného poradce při potížích se službou Windows Update, který stáhnete na adrese https://support.microsoft.com/cs-cz/gp/windows-update-issues/cs?wa=wsignin1.0 případně návod na ruční opravu najdete na adrese https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/971058

Pokud nepomůže automatická oprava a máte nainstalovaný ovladače Intel® – SATA AHCI Controller Matrix Storage Manager, tak jej nainstalujte a po restartu PC aktualizujte Windows. Následně můžete nainstalovat aktuální ovladač Matrix Storage Manager.

Další možností jak opravit Windows update, je v Ovládací panely>Systém zabezpečení>Windows update>Změnit nastavení vypnout automatické aktualizace přepnutím na hodnotu Nikdy nevyhledávat aktualizace. Následně smazat obsah složky c:\windows\softwaredistribution\Download a soubory c:\windows\softwaredistribution\datastore\logs\edb*.log

Pokud některé soubory nepůjdou smazat spusťtě příkazový řádek cmd s oprávněním správce a zastavte službu Windows update net stop wuauserv přejděte do složky windows obvykle cd c:\windows a smažte adresář rd /s SoftwareDistribution a spusťte službu Windows update net start wuauserv.

Občas služba Windows update vytěžuje na pozadí procesor. V tomto případě pomůže aktualizace KB3161608.

64bit https://www.microsoft.com/cs-cz/download/details.aspx?id=52974&wa=wsignin1.0
32bit https://www.microsoft.com/cs-cz/download/details.aspx?id=52976&wa=wsignin1.0

Přidat adresy:
https://*.microsoft.com
https://download.windowsupdate.com
https://update.microsoft.com/windowsupdate
http://*.update.microsoft.com
https://*.update.microsoft.com
http://download.windowsupdate.com
do důvěryhodných sítí.

Další možností co může pomoct, je aktualizace Agenta webu Windos update z adresy https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/949104.

Aktualizace 5.9. 2016

Pokud nepomůže ani jeden z uvedených návodů zkuste zastavit službu Windows update

net stop wuauserv

stáhnout a spustit opravu Windows update

https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/971058

a následně nainstalovat nejnovější Windows Update Agent

https://support.microsoft.com/en-us/kb/949104

Pak by měly jít aktualizace stáhnout. Někdy je vyhledávání aktualizací i v řádu hodin, proto je vhodné vypnout v ovládacích panelech v sekci napájení režim spánku, případně  přepnout na profil vysoký výkon.

V některých případech pomůže ve WIn7 aktualizace Internet exploreru na verzi 11.

A pokud jste dočetli článek až sem a žádná z možností nepomohla. Tak zkuste nainstalovat antivirový program Microsoft security essential. Další možností by mohla být aktualizace Microsoft download centra nebo aktualizace KB3135435. Ale tuto variantu zatím nemám vyzkoušenou.

Odkazy na stránky s problematikou aktualizací Win7

http://plugable.com/2016/06/08/windows-7-wont-update-what-to-do/
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-7-windows-update-stuck-at-0kb-0/e1f898af-572d-4847-92be-d65a5d194a2a?auth=1

Pomohl Vám článek a chcete nás odměnit? Pošlete nám platbu přes paypal nebo na BTC peněženku 1bBr5iNS337NVzWjkvvH31bjmDvH4kfGb