Chyba Bad System Config Info Windows 10

Chyba Bad System Config Info je převážně způsobena poškozením souboru s registry. Opravit tuto chybu lze v opravné konzoli Windows (nouzový režim). Tato konzole, by se měla sama spustit, pokud se systém Windows nenačte. Pokud se konzole nespustí automaticky, je potřeba použít instalační médium a po nabootování z média vybereme jazyk a na další obrazovce v levém dolním rohu klikneme na nabídku Opravit počítač. Další možnosti jak spustit nouzový režim najedete v článku Jak zobrazit nabídku Nouzový režim ve Windows 8, 8.1 a 10.

Obnova registrů pomocí bodu obnovení

Po spuštění Nouzové konzole vybereme nabídku Odstranit potíže>Upřesnit možnosti>Obnovení systému a vybereme poslední funkční bod obnovení.

Pozor na volby Obnovení z bitové kopie a Tovární nastavení. Tyto volby můžou přepsat/smazat část nebo všechny data na disku.

Obnova registrů pomocí poslední automatické zálohy

Po spuštění Nouzové konzole vybereme nabídku Odstranit potíže>Upřesnit možnosti>Příkazový řádek.

Spustíme program diskpart a zobrazíme dostupné diskové jednotky. Při použití programu diskpart buďte opatrní. Je to mocný nástroj na správu disků a při špatném použití hrozí smazání dat z disku.

diskpart
volume list
exit

Vybereme jednotku s nainstalovaným operačním systémem, obvykle disk C. Vytvoříme adresář backup a překopírujeme do něj aktuální soubory s registry. Přejdeme do adresáře regback s automatickou zálohou registrů. Z něj překopírujeme soubory do složky o úroveň výš a potvrdíme přepis souborů klávesou A.

cd c:\windows\system32\config Enter
MD backup
copy *.* backup
CD regback
copy *.* ..

A restartujeme počítač.

Pomohl Vám článek a chcete nás odměnit? Pošlete nám platbu přes paypal nebo na BTC peněženku 1bBr5iNS337NVzWjkvvH31bjmDvH4kfGb